AR-teknologi på Øvrebyen

Siste fredag før vinterferien fikk elever i Vg1 utforske AR-teknologi med god hjelp fra unge gründere fra Ludenso.

AR står for Augmented Reality og er den samme teknologien som mange kjenner fra den populære spillapplikasjonen Pokèmon Go.
Teknologien setter virtuelle elementer inn i reelle bilder eller scener via smarttelefoner. Dette åpner for visualisering som kan benyttes i mange fag og sammenhenger.AR eksempel - Klikk for stort bildeAR eksempel Espen Solhaug

Elevene lærte seg å programmere egne modeller og elementer med AR-verktøyet til det unge, norske selskapet Ludenso. Representanter fra selskapet deltok entusiastisk på fagdagen sammen med elevene.

Artig, fremtidsrettet og lærerikt var ord som gikk igjen i tilbakemeldingene fra elevene.