Elevundersøkelsen 2020

Si hva du mener om læring og trivsel på skolen.

Hvorfor har vi elevundersøkelse?

Elevundersøkelsen gir deg som elev mulighet til å si hva du mener om læring og trivsel på skolen.

Resultatene fra undersøkelsen blir lagret og brukt av skoler, skoleeiere og den statlige utdanningsadministrasjonen for å analysere og utvikle skole- og læringsmiljøet.

Resultatene publiseres på nettsiden skoleporten.udir.no.

Når og hvordan gjennomføres undersøkelsen?

På Øvrebyen videregående skole skal undersøkelsen gjennomføres i uke 49.

Undersøkelsen gjøres på PC. Den er helt anonym, og du får en tilfeldig kode du kan logge på med.

Det er frivillig for elever å delta. Du kan starte en undersøkelse, og hoppe over spørsmål du ikke ønsker å svare på.

Behandlingsansvar og personvern

Når du svarer på spørsmål i Elevundersøkelsen, blir det lagret opplysninger om deg.

Utdanningsdirektoratet behandler informasjonen etter gjeldende personvernregelverk. Du oppgir ikke navn eller personnummer til svarene dine i Elevundersøkelsen, og det vil være svært vanskelig å finne ut av hvem som har svart hva i undersøkelsen.

Har du spørsmål?

Kontakt skolen din hvis du lurer på noe.

Har du spørsmål om personvernet i undersøkelsen, kan du kontakte Utdanningsdirektoratets personvernombud på e-post: personvernombud@udir.no

Klager

Om du er misfornøyd med Utdanningsdirektoratets behandling av personopplysninger i forbindelse med Elevundersøkelsen, skal du kontakte Datatilsynet.

Du finner mer informasjon om hvordan du kan klage på Datatilsynets nettsider

Kontaktinformasjon til Utdanningsdirektoratet

Klikk for stort bilde Mostphotos