Lokale koronatiltak på bussene

Smittenivået varierer fortsatt fra kommune til kommune, noe som gjør at tiltakene på bussene også varierer og kan endre seg raskt. Få full oversikt her.

Innlandstrafikk - Klikk for stort bildeOnsdag 23. februar åpner Lesja Bilruter framdørene på sine linjer i Nord-Gudbrandsdal.

Det kjøres også med åpen framdør i Lillehammer-regionen, store deler av Hamarregionen, Midt-Gudbrandsdal, store deler av Østerdalen og bybusser i Kongsvinger. Se full oversikt lenger ned i artikkelen.

Vi oppfordrer alle som kan til å kjøpe billett på forhånd, enten i billett-appen eller som SMS-billett.

Vi ber alle våre reisende vise hensyn og ta sine forhåndsregler. Vi anbefaler at du bruker munnbind når du ikke kan holde en meter avstand. I henhold til nasjonale råd for smittevern kan du sitte skulder ved skulder i bussen, men unngå ansikt mot ansikt og ståplass.

Åpen framdør

Framdøren er åpen på busser i følgende regioner:

• Nord-Gudbrandsdal
    • Linjer som kjøres av Lesja Bilruter i kommunene Lesja og Dovre, linje 144 og 235.
    • Gjelder ikke linjer som kjøres av Trønderbilene Gudbrandsdal i Sel, Vågå. Lom og Skjåk
  • Lillehammer-regionen
    • Alle linjer som kjøres av Unibuss i kommunene Lillehammer, Øyer og Gausdal
    • Dette inkluderer bybusser i Lillehammer B1-B8, regionlinje 140 Lillehammer-Segalstad bru-Svingvoll og 141 Lillehammer-Hafjell-Tretten, skibusser linje 500 Nordseter, 501 Sjusjøen og 502 internbuss i Hafjell, og lokallinjer i 500-serien
  • Kongsvinger-regionen
    • Bylinjer som kjøres av Vy Buss, B81, B82, samt lokallinjer i kommunene Grue, Åsnes og Våler.
  • Hamarregionen
    • Bylinjer B21-B27, regionlinjer og lokallinjer som kjøres av Vy Buss i kommunene Hamar, Stange og Løten.
    • Linje 105 Hamar-Kongsvinger.
    • Unntak er 100 Hamar-Gjøvik og 608 Moelv-Biri, hvor framdøra fortsatt er stengt.
  • Land
    • Lokallinjer som kjøres av Etnedal Bilruter i kommunene Etnedal og Sør-Aurdal, linje 309-331.
  • Midt-Gudbrandsdal
    • Lokallinjer som kjøres av Ringebu Bilruter, linjenummer 240-255.
    • Linje 142 Lillehammer og Ringebu/Vinstra. Avganger som kjøres av Ringebu Bilruter. Dette gjelder avgang kl. 08.20, 15.20 og 17.30 fra Lillehammer og avgang kl. 06.35 fra Ringebu til Lillehammer og 15.30 fra Vinstra til Lillehammer
  • Østerdalen
    • Lokallinjer som kjøres av Trønderbilene
    • Elverum holdes fortsatt stengt

Stengt framdør

Framdøren er stengt på busser i følgende regioner:

• Gudbrandsdalen
    • Linje 142 Lillehammer - Bismo, avganger som kjøres av Trønderbilene.
      • Avganger som kjøres av Ringebu Bilruter mellom Lillehammer og Ringebu/Vinstra har fortsatt åpen framdør. Dette gjelder avgang kl. 08.20, 15.20 og 17.30 fra Lillehammer og avgang kl. 06.35 fra Ringebu til Lillehammer og 15.30 fra Vinstra til Lillehammer
  • Hamar-regionen
    • Lokallinjer som kjøres av Vy Buss i Ringsaker kommune.
  • Nord-Gudbrandsdal
    • Lokallinjer som kjøres av Trønderbilene i kommunene Sel, Vågå, Lom og Skjåk.
  • Gjøvik-regionen
    • Alle linjer som kjøres av Vy Buss Gjøvik, B41-B47, regionlinjer 100 Gjøvik-Hamar, 102 Gjøvik-Lillehammer, 103 Lillehammer-Gjøvik-Hønefoss og 110 Gjøvik-Dokka-Fagernes og lokallinjer 400-406 og 419-426
    • Alle lokallinjer som kjøres av Snertingdal Auto, linje 410-416
  • Valdres
    • Lokallinjer som kjøres av Trønderlinjene Valdres, linjenummer 301-330
    • Regionlinje 110 og 138
  • Østerdalen
    • By- og lokallinjer i Elverum, som kjøres av Trønderbilene Østerdalen.
  • Kongsvinger-regionen
    • Lokallinjer i Eidskog, Sør-Odal og Nord-Odal
    • Regionlinje Kongsvinger-Charlottenberg
  • Hadeland
    • Lokallinjer som kjøres av Trønderbilene, linjenummer  450-491
    • Regionlinjer som kjøres av Trønderbilene Hadeland: linje112 Brandbu-Harestua, 113 Jevnaker-Hønefoss, 125 Dokka-Gran, 126 Landekspressen Dokka-Oslo

Kjøp billett på forhånd

Innlandstrafikk oppfordrer alle som kan til å løse billett selv om framdøren er stengt.

Se informasjon om hvordan du kan kjøpe billett her.

Billettering på skoleruter

Reiserådene gjelder også på skolerutene.

• Skoleelever med krav på gratis skoleskyss tar med seg skysskortet som vanlig, men er framdøra stengt oppbevares kortet kun for kontroll.
  • Skoleelever som ikke har krav på gratis skoleskyss, anbefales å gå eller benytte annen transport dersom dette er mulig. De som benytter bussen løser billett som andre ordinære passasjerer, via app, sms, eller Innlandskort med periodebillett som må startes på et salgskontor (der framdøra er stengt).

Reiseråd

Vi takker alle reisende for at dere fortsatt viser hensyn og følger helsemyndighetenes råd og anbefalinger, både fra FHI (Folkehelseinstituttet) og lokalt for hver kommune. Endringer kan skje fort, så vi oppfordrer deg til å følge med på hvilke tiltak som gjelder der du benytter buss:

Se reiseråd for kollektivtrafikken

Mer informasjon

Ta kontakt med oss på tlf: 02040 eller send oss e-post på post@innlandstrafikk.no

Takk for at du fortsatt viser hensyn!